Miért mennék vegán étterembe, ha otthon is elkészíthetem az ételeket?!

2021.07.01.

Természetesen nem szeretnénk , hogy az otthon elkészített egészséges ételek elkészítése kimenjen a divatból, sőt sokkal inkább arra buzdítjuk az anyukákat, nagymamákat, hogy legyünk tudatosak arra, hogy mit teszünk gyermekeink elé az asztalra. Hozzuk vissza az együtt étkezések meghittségét, az együtt étkezések, beszélgetések örömét. Hozzuk vissza a nagymamáink által még megélt egészséges, normál értékrendű táplálkozás szokását.

A kulcs a mértékletesség!

Bár vegán étteremként természetesen a tiszta növényi táplálkozás mellett tesszük le a voksot, de mindenkit óvunk attól, hogy drasztikus tempóban módosítsa étkezési szokásait. A drasztikus dolgok, soha nem vezetnek jóra, mindig hallgassunk a szívünkre! A szívünkre, és ne a szokásainkra, működési mechanizmusainkra, mert azok sokszor a neveltetésünkből fakadnak. Az elmúlt pár évtized alatt nagyon megváltoztak az étkezési szokások, ami persze egyértelmű velejárója volt annak, hogy a nők ugyanolyan szerepet vállalnak a társadalomban, mint a férfiak, csak mellette családanyaként is megpróbálnak megfelni.
Természetessé vált, hogy a boltok polcain megjelentek azok az előre feldolgozott termékek, amik sokáig elállnak, és pár perc alatt elkészíthetőek. A piaci igények ezt követelték meg maguknak. De ennek bizony nagy ára van, a legdrágább kincsünket adjuk oda érte, mégpedig az EGÉSZSÉGÜNKET!

Vajon mennyi húsra van szükségünk?

Nem is olyan nagyon régen, nagyszüleink, dédszüleink még tudták, hogy a húsevés csak szolid mértékű fogyasztása egészséges. Gyerekkorunkban még természetes volt, hogy hús csak hétvégén került az asztalra. Hétköznap az ételeinket zöldségekből, és gabonákból készítették édesanyáink. Pénteken a zöldséges bableves és a bukta sokunk asztalán illatozott. A hétvégi húslevest és rántott csirkét pedig, haszonállatokat szeretettel gondozták, nevelték. A csirkemell tenyérnyi nagyságú volt és gyönyörű sárga színű, nem olyan agyon antibiotikumozott vizes fehér, melynek nagysága már egy pulykáéval vetekszik…

Fogyasszunk minél több ásványi anyagban, rostban gazdag növényi ételeket!

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Sok édesanya tudatos, de mivel olyan sok női szerepben kell megfelelnie, nem mindig van rá ideje , hogy neki álljon munka után zsemlét sütni, főzni. De ha ezt még meg is teszi, akkor pont a lényeg veszik el. Ezeknek az ételeknek a meghitt, közös elfogyasztása.
Ha szeretnél több meghitt közös étkezést, szeretnéd néha mentesíteni párodat, édesanyádat a főzés terhe alól,térj be hozzánk! Nyugodt környezetben, békés körülmények között elkészített, tisztán növényi alapanyagokból elkészített ételekkel várunk mindenkit szeretettel. Nem csak a vegánokat!

Posted in Életmód

Table Reservation

[contact-form-7 id="" title=""]