A tiszta víz jelentősége az egészségünkre nézve

2021.05.01.

Dr. Simon László vízkutató mérnökkel Szalay Andrea beszélgetett a Magora Vegán étteremben.

Szeretnénk megosztani veletek azokat az információkat, melyek elhangzottak ezen az előadáson, mert fontosnak tartjuk, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy tehetünk saját magunk egészségéért.

Megdöbbentő adatok hangzottak el, azzal kapcsolatban, hogy vizeinkben milyen káros anyagok és szennyeződések vannak, és hogy ezen anyagok káros mértékéről mennyire eltérnek a vízszolgáltatók és a vízkutatók véleménye. A vízkutató intézetek 71 paraméter szerint vizsgálják a vizet, míg a vízszolgáltatók 20-25 paramétert vizsgálnak. E tekintetben nyilvánítják a vizeket ihatónak avagy ihatatlannak.

Dr Simon László által hozott használt vízszűrőt látva, elgondolkodtam rajta, hogy szeretnék-e vízszűrőként funkcionálni, vagy inkább rábízom ezt a feladatot egy mechanikus vízszűrőre!

Mi a megoldás?

Annyi kétség merül fel ilyenkor egy emberben!

Akkor most iható a csapvíz vagy sem? Mi bajom lesz tőle? Megint rám szeretnének sózni valamit? Vagy ez tényleg igaz? De ha mégis igaz? Akkor milyet vegyek? Vegyek egy víz szűrő kancsót?…az csak 3-5 ezer Ft…Jót teszek vele? Ér valamit? És mi van az ásványvizekkel? És a babavíz az elég tiszta? És a desztillált víz? Egyáltalán iható?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ.

Dr Simon László vízkutató mérnök évek óta foglakozik ezzel a kérdéssel, és folyamatban van egy ezzel kapcsolatos könyve is, így nem volt kérdés számunkra, hogy kit kell megkérdeznünk ebben a témában.

A vízszolgáltatók szerint a csapvíz iható! Mi a véleményed erről?

Kétségtelenül iható a csapvíz, de számolni kell a következményeivel. Ha a szabványoldalról nézzük, akkor a csapvíz iható, de ez még nem jelenti azt, hogy tényleg jó a szervezetnek.
A legnagyobb probléma, hogy az emberek magukat nézik vízszűrőnek, isszák a csapvizet, és a különböző ásványvizeket, melyek tele vannak ásványi anyagokkal. Azt tudjuk, hogy az ásványi anyagokra szüksége van a szervezetünknek, csak arról nem beszélnek, hogy ezek az ásványi anyagok szervetlenek és szervesek is lehetnek. Szerves ásványi anyagokra van szüksége.
Az ásványvizekben található szervetlen ásványi anyagokkal nem tud mit kezdeni a szervezetünk, a sejt nem tudja befogadni. Vagy lerakódik, vagy vizelet útján távozik a szervezetünkből. A legújabb kutatások kimutatták, hogy az emberek 90%-a alul hidratált, 50%-uk pedig krónikusan alul hidratált.
Mivel kevés és rossz minőségű vizet fogyasztunk, a szervezet védekezésképpen visszatartja a vizet melynek során a vér besűrűsödik és ennek az egyenes következménye a magas vérnyomás. Tehát azzal, hogy TISZTA VIZET iszunk nagyon nagy lépést teszünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Arra a kérdésre, hogy ha ásványvizet fogyasztunk az ugyanolyan káros-e egyértelműen az volt a válasz, hogy igen, mert attól, hogy mélyről jön és tiszta, attól még nagyon magas az ásványi anyag tartalma. Amelyik nem mélyről jön, az nem különbözik a csapvíztől, hiszen ugyanabból a vízbázisból származik.

A szénszűrős víztisztító kancsók nem szűrik meg a vizet eléggé, és ha a szűrő bedúsul, akkor sok esetben töményebb vizet ad le, mint egy csapvíz, úgyhogy véleménye szerint ez csak egy szímbólikus vízszűrő.

Ha valaki vízszűrőt szeretne vásárolni, annak mindenképpen a revers osmosis-os vízszűrőt javasolta, az lesz a lakás vízbázisa. Ez egy nagyon finom szűrő, szinte csak a vízmolekula fér át rajta, minden mást félresöpör a szennyvízbe. Ennek a szűrőképessége 98%-os. Ez már 70.000 Ft-ért is megvásárolható, nem csak több százezer forintos gépek léteznek. Sajnos az értékesítők e gépek valódi értékétől némely esetben sokkal többet kérnek, csak a design miatt.

A víz kezelésnek 2 csúcsa van, az egyik ha revers ozmózissal megtisztítom a vizet, a másik lépés pedig ha feldúsítom hidrogénnel, mert a hidrogén az egy csoda. 2007 -ig nem is tudták a tudósok, hogy a víz tud töltődni hidrogénnel és hogy erre milyen nagy szükség van. De ma már tudjuk, hogy ennek mekkora jelentősége van, mert az a szabad hidrogén amely a hidrogénező gép által képződik, segít nekünk a szabad gyökök elleni harcban. Ha szűrt vizet teszünk a hidrogénező gépbe akkor egyrészt strukturált lesz a víz, másrészt pedig rendkívül tiszta.

Arra a kérdésre, hogy a desztillált víz egészséges-e, azt a választ kaptuk, hogy tisztának tiszta, de a desztillálás folyamán elveszti a struktúráját, ez sokkal kisebb probléma mint a magas ásványi anyag tartalom. Tehát ha választani kellene a csapvíz és a desztillált víz között, mindenképpen a desztillált vízre esne a választás.

A Magora Bolt a tiszta víz pont tagja, így meg lehet kóstolni a hidrogénezett vizet. A boltunkban megtekinthető és megrendelhető a víztisztító berendezés és a hidrogénező is.
További információk a vizet tisztítok oldalon találhatóak.

Posted in Egészség

Table Reservation

[contact-form-7 id="" title=""]